Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pödör Mákolaj - hidegen sajtolt 100ml

2.950 Ft
Menny.:db
Cikkszám: KVD076
Elérhetőség: Nincs raktáron
Pödör Mákolaj - hidegen sajtolt 100ml

Az újra felfedezett olajkülönlegesség

A mákolaj jó ideig alulbecsült, sőt elfeledett eleme volt az európai konyhának. Csak az utóbbi években éledt fel újra, amikor is ráébredtünk, hogy ez a világossárga növényi olaj jóval többre képes, mint gondoltuk. A Pödör mákolajába csakis teljesen érett mákszemek kerülhetnek, a hidegsajtolás módszere pedig biztosítja, hogy a mákban lévő értékes anyagok a lehető legnagyobb mértékben megőrződjenek. A kíméletes előállítási folyamat eredménye a könnyen emészthető, diszkrét ízű mákolaj, ami ezen tulajdonságai miatt ideális a diétás konyhában. Amennyiben eddig még nem vette fel a mákolajat a kedvencei listájára, minden bizonnyal meggondolja magát, ha pár csepp mákolajjal fogyaszt el legközelebb egy friss pasta ételt.

A HIDEGEN SAJTOLT
MÁKOLAJ HASZNÁLATÁRÓL

A mákból nyert olajnak finoman fanyar, enyhén diós íze van, ami különösen hideg ételekben érvényesül jól. A benne található anyagok optimális aránya miatt a mákolaj változatosságot tud vinni az alacsony koleszterintartalmú és természetes étrendbe is. Jól illik párolt és nyers zöldségekhez, salátákhoz és a hagyományos közép-európai ételekhez. Az pedig magától értetődő, hogy ennek a világossárga olajnak ott a helye a mákos tésztában, mákos nudliban és mákos rétesben!

Egészséges összetevők
Finom
Kávésdoboz által tesztelve

Leírás és Paraméterek

ÖSSZETEVŐK

100% olaj kék mákból.

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉKADATOK

100g termékben:

Energia: 3751kJ /896kcal

Zsír: 99,6g

amelyből telített zsírsavak: 14g

egyszeresen telítetlen zsírsava: k15g

többszörösen telítetlen zsírsavak: 71g

Szénhidrát: 0g

amelyből cukrok: 0g

Fehérje: 0g

Só: 0g

Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!

OMEGA ZSÍRSAVAK

Omega-3: 3,1 g

Omega-6: 47,6 g

Omega-9: 15 g

TÁROLÁS

A friss mákolaj érzékeny, gyorsan avasodik, ezért tárolására fordítsunk különös gondot.

Bontatlanul hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 12-15 hónapig tárolható. A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül. Felbontás után, pedig tegyük hűtőszekrénybe, és legfeljebb 3 hónapon belül használjuk fel!

Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

Származási hely: Ausztria

A MÁKOLAJ JÓTÉKONY HATÁSAI

A MÁKOLAJ
JÓTÉKONY HATÁSAI

Ennek a hidegen sajtolt olajnak 87-90 százaléka telítetlen zsírsavakból áll, amiért különösen hálás a szív-és érrendszer.

A mákolajat magas omega-6 zsírsavtartalma is megkülönbözteti a többi növényi olajtól. Az omega-6 zsírsavakat, úgy mint a linolsavat és az arachidonsavat nem képes előállítani az emberi szervezet, jóllehet ezek az anyagok nélkülözhetetlenek fiziológiai folyamataink egészséges működéséhez. Közvetve irányítják a vérnyomást és a test gyulladások elleni reakcióját.